On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (2024)

Nu je antwoorden hebt op vragen als: wat is SEO?en hoe werkt een zoekmachine?, gaan we nu kijken naar de factoren die het succes van zoekmachineoptimalisatie bepalen.

On page SEO factoren en Off page SEO factoren. Google heeft een algoritme die ze nooit prijs zullen geven. Wel zijn er een hoop factoren waarvan we weten dat deze resultaat kunnen opleveren.

Het gaat dus om een combinatie tussen zowel: ‘on-page SEO factoren’ en ‘offpage SEO factoren’. Voordat we in de materie van ‘on page’ en ‘off page’ factoren duiken willen we het eerst met je hebben over content.

Contentcreatie; Het toepassen van je zoekwoordenonderzoek

Met de content kunnen we namelijk een connectie maken met zowel Google als met de bezoekers die Google gebruiken. Hiermee geldt content dus als de basis voor een mogelijk top resultaat in Google. Het geheim van een goed presterende website ligt hem in de diversiteit van de content die je aanbiedt aan je bezoekers. Niet iedere bezoeker heeft de tijd en ruimte om lange blogs te lezen.

We zetten eerst een aantal factoren op een rij die je moet onthouden bij het toepassen van je zoekwoordenonderzoek:

  1. Groepeer je zoekwoorden die op elkaar lijken en sorteer op intentie van de bezoeker. De groepen die je maakt worden je pagina’s. Ga dus niet voor elk zoekwoord een pagina schrijven. Verwerk gerust synoniemen in 1 tekst.
  2. Analyseer de zoekresultaten in Google voor elk zoekwoord. Bekijk wat voor type content er nodig is om te ranken in de zoekmachine. Noteer in een spreadsheet:- Of de content die goed rankt vol staat met afbeeldingen of video’s
    – Gaat het om lange inhoudelijke artikels?
    – In welk format is de content geschreven? (bulletpoints, lijstjes, paragrafen)
  3. Vraag jezelf nu af of je op basis van punt 1 & 2 betere content kunt creëren. Dat wil zeggen, meer waarde kunt toevoegen dan de huidige websites in de top 3. Laat onze beginnersgids voor SEO een handvat zijn voor je om aan alle factoren te voldoen voor een goed geoptimaliseerde website.

Belangrijk: Wat moet je zien te voorkomen?

Jouw content op je website moet antwoord geven op vragen van je bezoekers. Op die manier kun je bezoekers door je website laten navigeren,zodat de bezoekers snappen wat het doel is van jouw website. De content op je website is niet alleen bedoeld om goed te ranken in de zoekmachine.

Ga geen content schrijven die geen of weinig waarde toevoegt. Daar zitten bezoekers niet op te wachten.

SEO technieken die niet werken:

  • Magere content schrijven. Ook wel ’thin content’ genoemd. Wat bedoelen we daarmee? Ga niet zoals eerder al genoemd, pagina’s schrijven voor elk zoekwoord die je tegenkomt. Je ontkomt er niet aan dat je vervolgens op meerdere pagina’s een overlap krijgt in de informatie die je verwerkt op die pagina. Hiermee raken de zoekmachines het overzicht kwijt. Ze hebben zo geen idee welke content je nu eigenlijk het belangrijkste vindt. Jaren gelden werkte deze techniek nog prima, maar Google heeft niet stilgezeten en heeft hier scherp op geanticipeerd door thin content geen hoge rankings te geven met de ‘Google Panda Update’. Liever 1 goed artikel dus, dan 5 zesjes!
  • Dubbele content schrijven.Content binnen 1 website die grotendeels hetzelfde is zorgt voor verwarring bij Google. Als je dezelfde teksten gebruikt binnen je website en alleen een paar woorden veranderd, dan zal dit flink worden afgestraft door Google. Originaliteit wordt beloond. Houd je pagina’s dus uniek.Stel dat je wel dubbele content hebt geschreven, dan is er een mogelijkheid om tegen Google te zeggen van joh, dit is de content die je moet beoordelen in plaats van de soortgelijke variant. Dit kun je doen door een rel=canonical tag toe te voegen aan de originele pagina.
  • Cloaking. Wat je nooit moet doen is teksten verbergen voor je bezoekers. Zoekmachines zien dit wel en hier wordt je op afgestraft, met lagere rankings.
    On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (1)
  • Overmatig gebruik van zoekwoorden (‘keyword stuffing’).Het is top als je een goed zoekwoord hebt gevonden. Alleen kijk wel uit dat je in je enthousiasme datzelfde zoekwoord niet tientallen keren verwerkt in je content. Dat leest niet lekker weg. Google vindt het niks. Bezoekers begrijpen het niet. Niemand wordt er vrolijk van.
    On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (2)

Dit is wat je wel moet doen met je content.

Schrijf content die 10x beter is dan je concurrent!

Hoe doe je dat dan? Hieronder de stappen die je moet volgen:

  • Ga op zoek naar de zoekwoorden waar je op wilt ranken
  • Analyseer de top resultaten in Google
  • Beoordeel de kwaliteit van de pagina’s in de top 3-5
  • Schrijf content die kwalitatief beter is dan de bestaande content

Kind kan de was doen!

Google zal je rijkelijk belonen met mooie rankings. Wat je vervolgens zult zien is dat ook andere websites naar je gaan linken, omdat zij de kwaliteit van je content ook zullen waarderen.

Je zal er even je schouders onder moeten zetten, maar de beloning zal er ook naar zijn.

Er is geen aantal woorden die bepaald of jij hoog zult ranken. Sommige zoekwoorden zullen het beste antwoord geven in 400 woorden, daar waar anderen 5000 woorden op papier zetten voor die felbegeerde 1e positie in Google.

Ga niet het wiel opnieuw uitvinden. Je kunt jezelf een hoop tijd besparen door te kijken welke content op je website al bezoekers trekt. Het optimaliseren van deze pagina’s zal leiden tot meer bezoekers en mogelijk dus ook meer klanten en omzet.

NAP: Belangrijk voor bedrijven die zich richten op klanten uit de directe omgeving!

NAP staat voor (Name, Adress, Phone Number). Vermeld deze consistent op je website. Deze informatie zien we vaak terug onderaan in de footer van een website.

Voorbeeld van NAP gegevens op een website:

On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (3)

NAP gegevens kun je ook markeren met gestructureerde local business schema. Dit onderwerp zal in een later hoofdstuk worden benoemd.

Heeft jouw bedrijf meerdere fysieke locaties?

Dan doe je er verstandig aan om meerdere locatiepagina’s te maken op je website. En onthoud. Elke pagina dient van unieke content te worden voorzien. Dus niet alleen de plaatsnamen aanpassen.

Lokale, nationale, internationale SEO

Niet ieder bedrijf wil lokaal gevonden worden (Lokale SEO). Er zijn genoeg bedrijven die Nederland willen veroveren (Nationale SEO) of ook in andere landen voet aan wal willen krijgen (Internationale SEO).

Daar waar een plaatselijke zich richt op lokale SEO, daar maakt het voor Webstijl bijvoorbeeld niet uit als klanten uit heel Nederland komen (Nationale SEO). Kijken we nog een stap verder, dan zul je zien dat bedrijven als Niks, afijn, je begrijpt dat die internationaal gezien willen worden!

Andere on page seo factoren die jouw pagina’s nodig hebben:

Om de zoekmachines nog beter te laten begrijpen waar jouw 10x content over gaat, zijn er nog een aantal elementen die je als SEO specialist kunt/moet optimaliseren op je pagina, om een pagina goed te laten ranken in Google.

We zetten ze hieronder voor je op een rij:

  • Je belangrijkste zoekwoord vooraan in de titel van je pagina. Een van de belangrijkste on page SEO factoren.
    On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (4)
  • Verwerk je zoekwoord in je H1 koptekstBinnen WordPress wordt dit automatisch voor je gedaan, wanneer je de paginatitel toevoegt die je hierboven ziet staan op de afbeelding.
  • Verwerk je zoekwoord in de URL van je pagina

    On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (5)

  • Maak de lengte van je URL niet te lang?Een kortere URL geeft duidelijkheid voor bezoekers en voor zoekmachines
    ?Kortere URL’s maken dat de sitemap sneller kan worden gecrawld door robots
  • Verwerk je belangrijkste zoekwoord in je meta description
    On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (6)
  • Optimaliseer de gebruiksvriendelijkheid van je paginaDe inhoud van de content die je schrijft dient gebruiksvriendelijk te zijn voor je bezoekers. De lay-out van je pagina en de manier waarop je pagina is opgezet bepaalt voor een groot deel ook de gebruiksvriendelijkheid van je pagina.?Zorg voor overzichtelijke kopteksten
    ?Maak gebruik van afbeeldingen
    ?Deel je content op in paragrafen. Zo blijft de content ook op mobiel prettig leesbaar met spaties voor de nodige adempauze.
    ?Gebruik bulletpoints
  • Schrijf unieke contentVoorkom dat je dubbele content schrijft. Zoekmachines willen unieke content presenteren aan de eindgebruiker. Doe je dit niet, dan kun je niet rekenen op optimale rankings.
  • Je content moet makkelijk leesbaar zijn voor iedereen
    Dat wil zeggen dat je content behapbaar moet zijn. Daarnaast doe je er altijd goed aan om de pagina aan het einde van de rit altijd nog te controleren op spelling en grammatica.
  • Verwerk je zoekwoord in de eerste 50-100 woorden
    On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (7)
  • Maak gebruik van H2 kopteksten voor je subkoppen
    Als je een tekst schrijft, dan wil je deze zo opdelen dat zowel je bezoekers als ook Google je teksten goed begrijpt. Door subkoppen toe te voegen geef je de bezoeker adempauze en informeer je, je bezoekers over de inhoud van de pagina.
  • Verwerk LSI zoekwoorden (synoniemen) in je content
    Door synoniemen toe te voegen in je teksten, geef je de pagina context. Woorden en zinnen die zijn gerelateerd aan je belangrijkste zoekwoord maken ook dat de pagina goed kan gaan ranken op meerdere zoekwoorden.Om je een voorbeeld te geven. Stel dat je belangrijkste zoekterm ‘SEO’ is, dan kun je in de tekst de volgende synoniemen toevoegen:➡ Zoekmachineoptimalisatie
    ➡ Vindbaarheid in Google
    ➡ Onbetaalde zoekresultatenMet deze synoniemen geef je context aan de lezers en aan Google. Hiermee kun je dus ook je SEO resultaten een boost geven met gerelateerde zoekwoorden.
  • Verwerk externe links in je pagina
    Met het toevoegen van externe links naar andermans website geef je aan dat je er alles aan doet om de pagina de autoriteit te geven, die de bezoeker alle informatie geeft waarnaar hij of zij op zoek is.
  • Verwerk interne links in je teksten
  • Zorg dat je links ook werken en niet naar een 404-pagina verwijzen
  • Optimaliseer je alt tags voor je afbeeldingenWanneer je binnen WordPress met een rechter muisklik op de afbeelding klikt, dan krijg je onderstaande melding te zien. In het vak: ‘attribuut afbeeldingstitel’ vul je de omschrijving in van wat er op de afbeelding te zien is.

    On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (8)

  • Maak je website responsive voor mobiele gebruikers
  • Zorg dat je een snelle website hebt
  • Zorg voor een veilige HTTPS omgeving (veilige website)
  • Optimaliseer voor ‘dwell time’
  • Schrijf langere content
  • Gebruik meerder soorten media in je content (afbeeldingen, video etc..)
  • Houd je content ‘fris’ / up to date
  • Zorg dat je spelling en grammatica op orde is

Gevonden worden op het internet met een online marketing campagne

Gevonden worden op internet is werk voor specialisten.

Een online marketingbureau kan er met een campagne op maat voor zorgen dat u dié mensen bereikt die voor u belangrijk zijn. Dankzij SEO optimalisatie zal uw website op relevante zoektermen hoger gepositioneerd worden in Google.

Uw eerder slecht bereikbare onderneming staat ineens vele posities hoger in Google. Dit levert al snel nieuwe bezoekers, en wellicht zelfs nieuwe klanten op!

On page SEO - Complete uitleg incl. voorbeelden! | Webstijl (2024)
Top Articles
When to Use “Past” vs. “Passed”: Definitions and Examples
Uva 25 Live
Lux Nails Columbia Mo
Barstool Sports Gif
Culver's Flavor Of The Day Ann Arbor
Hardheid van drinkwater - Waterbedrijf Groningen
Wjbd Weather Radar
Who is on the FBI Most Wanted list cryptocurrency?
Sara Carter Fox News Photos
Sir Mo Farah says 'sport saved me' after finishing final race of illustrious career at Great North Run
Metro By T Mobile Sign In
Clarita Amish Auction 2023
Mypdr
102 Weatherby Dr Greenville Sc 29615
Jera Gardens
Stanley Steemer Medford Oregon
Slmd Skincare Appointment
60 Days From May 31
洗面台用 アクセサリー セットの商品検索結果 | メチャ買いたい.com
COUNTRY VOL 1 EICHBAUM COLLECTION (2024) WEB [FLAC] 16BITS 44 1KHZ
Sas Majors
Brise Stocktwits
Tethrd Coupon Code The Hunting Public
Used Travel Trailers Under $5000 Craigslist
Forest Haven Asylum Stabbing 2017
Define Percosivism
Yesmovie.nm
Heyimbee Forum
Craigslist Tampa: Your Ultimate Guide To Online Classifieds
Nc Scratch Off Left
South Louisiana Community College Bookstore
Optimizing Sports Performance Pueblo
Terraria Water Gun
Devil May Cry 3: Dante's Awakening walkthrough/M16
Prot Pally Wrath Pre Patch
Panama City News Herald Obituary
Hospice Thrift Store St Pete
Live Gold Spot Price Chart | BullionVault
It Might Get Smoked Nyt
Cars for Sale by Owner in San Francisco, CA
The Untold Truth Of 'Counting Cars' Star - Danny Koker
Lagniappemobile
Daniel And Gabriel Case Images
Sprague Brook Park Camping Reservations
Nsfw Otp Prompt Generator Dyslexic Friendly
Einschlafen in nur wenigen Minuten: Was bringt die 4-7-8-Methode?
Richard Sambade Obituary
How to Set Up Dual Carburetor Linkage (with Images)
The Marietta Times Obituaries
Kieaira.boo
Toxic Mold Attorney Near Me How To File A Toxic Mold Lawsuit Sample Complaint In Apartment Mold Case
What Time Does Walmart Auto Center Open
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6333

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.